ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης Arcadian Screenings από 23 έως 26 Φεβρουαρίου στο CineVille της Τρίπολης και στη Μεγαλόπολη, τη Δημητσάνα και την Ασέα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


25 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται στο κοινό της Αρκαδίας σε ένα Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο Φεστιβάλ κάνουν πρεμιέρα 9 Ταινίες από την Τρίπολη για την Αρκαδία, προϊόν του εργαστηρίου ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης και λειτούργησε σε 12μηνη βάση. Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας και ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος παρουσίασαν τους δημιουργούς των ταινιών ντοκιμαντέρ σε συνέντευξη τύπου:


ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟ-ΑΛΑΣΚΑ.
Η άγνωστη περιπετειώδης ζωή ενός μαθητή από την Μαντινεία, του Μάρκου Βερέμη, που διέπρεψε ως ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στην Αλάσκα, το Σικάγο και τη Χιλή. Μια ζωή που μοιάζει με θρίλερ με πρωταγωνιστές τον εφευρέτη Τόμας Εντισον, τον αμερικανό πρόεδρο Χούβερ και 15 μαθητές από το 1ο Λύκειο Τρίπολης.


Η Βιβλιοθήκη Μια Φορά και ένα Καιρό. Το παράθυρο στη γνώση και την λογοτεχνική καλλιέργεια για χιλιάδες Αρκάδες, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Τρίπολης, αφηγείται την Ιστορία της, ανοίγει την καρδιά της και ονειρεύεται το μέλλον της.


Αφιέρωμα στα ιστορικά Σανατόρια της Αρκαδίας με μαρτυρία της τελευταίας θεραπεύτριας.


Ένα πορτρέτο για το Ελαιοχώρι…

…Και το αίνιγμα ΑΚΙΝΤΟ. Ποιος είναι ο τριπολιτσιώτης γκουρού του ΑΚΙΝΤΟ .

Η βόλτα

Μια ματιά στην Τρίπολη, που άλλαξε, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που θυμόταν δρόμους και βρήκε πεζόδρομους.

Η Ζωή στις Ράγες

Ρέκβιεμ με ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ, στο τέλος του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο από έναν Αρκάδα οδηγό τρένων.

 

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Δύο νέες γυναίκες ανακαλύπτουν την ομορφιά που απειλείται και καταγγέλλουν την εγκατάλειψη της τριπολιτσιώτικης αρχιτεκτονικής.

Οι 16άρηδες της Τρίπολης
Τα όνειρα, οι ελπίδες και τα διλλήματα των νέων της πόλης

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
1.Νίκος Καβουκίδης.
Ένα μοναδικό Αρχείο από το κινηματογραφικό συνεργείο της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ για την Κατοχή και την Απελευθέρωση βγαίνει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών, έρχεται στην Τρίπολη και παρουσιάζει ένα μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο, τις ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

2.Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Ένα μεγάλο Αφιέρωμα στο Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Θα προβληθεί η Ταινία 60 χρόνια στο πανί και στο σανίδι- Οι καλύτερες στιγμές του μεγάλου Ηθοποιού στην οθόνη και στο θέατρο. Κι ακόμη ΠΡΟΒΟΛΗ της ιστορικής σειράς Εκείνος και εκείνος. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συζητά με το κοινό της Τρίπολης.

3.Θάνος Βερέμης.
Ο καθηγητής Ιστορίας παίρνει μέρος στο ντοκιμαντέρ ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟ-ΑΛΑΣΚΑ-η απίστευτη περιπέτεια της ζωής του πατέρα του Μάρκου Βερέμη και συζητεί με το κοινό της Τρίπολης .

4. Βασίλης Μαζωμένος .
Ο πολυβραβευμένος Αρκάς σκηνοθέτης παρουσιάζει την ταινία του Guilt, ενα πολιτικό θρίλερ για το Κυπριακό.